Klimatriksdag 2014, F! svarar mest och bäst

Feministiskt Initiativ svarar mest och bäst. Nu har resultatet redovisats från Klimatrikstagen 2014 kampanj Klimatval 2014. Kampanjen syftar till att mäta riksdagskandidaters engagemang och inställning till klimatfrågan, detta görs genom att kandidaterna får ta ställning till sju skarpa förslag. Självklart toppar Feministiskt Initiativs riksdagskandidater denna undersökning, då rosa är grönt. 

Kandidater från Miljöpartiet, Feministiskt Initiativ och Vänsterpartiet är mest positiva till de sju förslag som lagts fram från folkets Klimatriksdag 2014.

Svarsfrekvensen varierar stort mellan partierna. Av de som fått frågan så har 46 % procent av Fi-kandidaterna, 37 % av MP-kandidaterna samt 28 % procent av V-kandidaterna svarat. Övriga partier ligger mycket lågt, där S är ”minst dåliga” med en svarsfrekvens på 6 procent.

Jonas Sjöstedt(V) och Gudrun Schyman (Fi) har gett 3,9 (av 4 möjliga) poäng för Klimatriksdagens förslag, medan Gustav Fridolin (MP) har gett 3,3 poäng i snitt för Klimatriksdagens förslag.

Bland övriga kandidater är MP och Fi mest positiva till Klimatriksdagens förslag med en snittpoäng på 3,8.

 I undersökningen hade alliansens ”gröna röst” Centerpartiet 5 som svarade med en snittpoäng på 2,6. Att jämföra med Fi där 26 svarande och fick ett snitt på 3,8, och då var det dubbelt så många från Centerpartiet som blev tillfrågade.

Läs om Klimatriksdag 2014 här.

Annonser
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s